AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je novu zgradu za smeštaj stotinu pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) u Beogradu i poručio da se nastavlja opremanje i modernizacija te jedinice.

-Nastavljamo da pokazujemo brigu o ljudima koji žrtvuju i rizikuju svoje živote da bi građani Srbije bili bezbedni i mirni - rekao je Stefanović novinarima, navodeći da se SAJ bavi jednim od najtežih zadataka ne samo u policiji, već i u Srbiji.

Stefanović je rekao da će SAJ nastaviti sa kompleksnim procesom uvežbavanja i treninga po novim metodama, kako bi postao još efikasniji u pružanju odgovora na moguće ugrožavanje Srbije.

Foto: Tanjug

- Imamo jedinicu koja je tako dobro uvežbana i opremljena da može da odgovori na bilo koji bezbednosni izazov i na bilo šta što može potencijalno da ugrozi bezbednost Srbije - istakao je ministar.

On je najavio nastavak investicija, naročito u delu koji se odnosi na savremene tehnologije, koje, kako kaže, obezbeđuju da te jedinice budu opremljene najsavremenijim naoružanjem, opremom i tehnikom.

Prilikom obilaska nove zgrade, on je rekao da se radi i na modernizaciji uslova boravka pripadnika SAJ-a u bazi.

Foto: Tanjug

On je zahvalio svima koji su pomogli u tome, dodajući da su tako učinili nešto važno, ne samo za pripadnike policije, već i za bezbednost građana i državu. - Nama je to puno značilo u rešavanju nekih vitalnih problema za funkcionisanje ove jedinice - istakao je Stefanović.

#Nebojša Stefanović

#Policija

'